Det mest obehagliga med hela Wuhaninfluensan och Covid-19-epidemin är hur skoningslöst den har utnyttjats av olika särintressen för att dels prångla ut vaccin, dels testa hur mycket man kan förtrycka folket med godtyckliga regler och förbud. En oavbruten kampanj av skrämsel, överdrifter och rena lögner har östs ut över västvärldens befolkningar av media och politiker. I t.ex. Italien och England har olika former av massprotester och civil olydnad förekommit under hela vårvintern och våren och senast den 29 maj 2021 protesterade 100000-tals engelsmän på Londons gator till ropen av "Freedom" (frihet), fast knappt ett sant ord om det förekom i media.

Sverige har i sammanhanget klarat sig bra, även om demokratin har fått sig en kraftig törn med godtyckliga begränsningar av mötesfriheten utomhus och andra ovetenskapliga regler som gått helt på tvärs mot "vetenskap och beprövad erfarenhet". I Sverige var reglerna halvdant vetenskapligt befogade i början av epidemin, men när den andra vågen drog i gång under november 2020 politiserades hanteringen påtagligt och meningslösa voodoo-rekommendationer om masker och att undvika att träffa andra människor infördes. Anledningen var grupptänk (se Asch Conformity experiment) och påverkan från andra EU-länder om att Sverige skulle rätta in sig i ledet och inte skämma ut länder som bokstavligen infört diktatur värre än under fascismen och nazismen (t.ex. Italien och England). Diktatur motiverad med regler helt tagna ur nattmössan och i gammal god stil kryddade med skrämselpropaganda och pseudo-vetenskapliga halvlögner blandade med halvsanningar. Just smitta och vaccin är dessutom ett tacksamt ämne att skrämmas med: hotet och räddaren! Mördaren och helgonet. Den som orkar läsa historieböcker känner igen taktiken och strategin.

Laura Dodsworth A state of fear how the UK government weaponised fear during the Covid-19 pandemic

Intervju med författaren "Fear and Spin: Government Manipulation on COVID-19". Kompletterande intervju John Tierney om "The Panic Pandemic" (och artikel) och med Bret Weinstein om "Truth, Science, and Censorship in the Time of a Pandemic".

Det politisk-kommersiella målet är att få igenom lagstiftning eller regler som tvingar medborgare att vaccinera sig för att kunna resa, shoppa, äta, studera och arbeta. Se bara hur chefen för regeringens krissamordningskansli (Elisabeth Backteman) i en intervju i SvD 11 maj 2021 sa att SvD 11/5 pandemilagen ”Nu när den finns kan den vara bra att ha kvar”. Eller artikeln i British Medical Journal (BMJ 2020;371:m4425) som konstaterar att: "Science is being suppressed for political and financial gain. Covid-19 has unleashed state corruption on a grand scale, and it is harmful to public health." (Dr Kamran Abbasi, chefredaktör British Medical Journal och redaktör för Bulletin of the World Health Organization).

Eftersom de flesta svenskar inte riktigt förstått vidden av hur bra vi trots allt haft det kan jag ju nämna Italien där utegångsförbud och reseförbud rått stora delar av tiden. Så folket fick nog i början av året och har sedan dess massprotesterat genom att 100-tals till 1000-tals människor går man ur huse och festar trots mötesförbud och utegångsförbud. Till ljudet av den anti-fascistiska kampsången "Bella Ciao" eller av protestropet "Libertà!" — Frihet! Samma kan ses i England, Tyskland och Frankrike. Massprotester mot förtrycket och knappt ett pip i svensk eller lokal media.

Den demokratiska fernissan är trist nog tunn och det finns allt för många intressen som gärna skulle se ett totalkontrollerat samhälle av kinesisk-singaporeansk modell. Och som om om inte det vore nog, finns det kraftiga ekonomiska intressen som vill införa ytterst lönsam tvångsvaccinering mot inbillade epidemier och sjukdomar. En marknad på flera 100 miljarder dollar där man gärna spenderar några miljarder för mutor, påverkan, propaganda och lobbying av politiker, journalister och forskare (läs gärna vad som skrivs om vaccin som lönsam investering i "The Warren Buffett Stock Portfolio" av Mary Buffet, kapitlet om "The vaccine business"). Som Bill Gates sa: "For the world at large, normalcy only returns when we’ve largely vaccinated the entire global population." (Intervjuad av The Financial Times 8 april 2020.) Pengar pengar pengar...

Det tråkigaste är hur många människor som låter sig förföras av påverkanskampanjerna och "bara lyder order" och även ofta känner sig moraliskt överlägsna av att de lyder elitens order och hegemonins diktat (se Milgram Obedience experiment). Rädsla övervinner alltid verkligheten, vilket historien bevisat om och om igen. Många verkar vilja leva ett liv helt utan utmaningar och där allt är svart eller vitt och färdigtuggat. Varför även politiker och specialisttjänstemän är lätta att påverka i en viss riktning är också chockerande. Man kan ju förstå att "Svensson" är det, eftersom "Svensson" inte alltid har den utbildningen eller bakgrund som behövs för egna genomtänkta beslut opåverkade av massmedias och myndigheters propaganda. Men politiker? De är ju egentligen valda för att hålla huvudet kallt, men intrycket jag får att det är de som är mest benägna till grupptänk, påverkan och oövertänkta beslut. En självförstärkande cirkel när de om och om igen ser de tidningsrubriker de själva arbetat för att skapa.

Dessutom hur tänker FHM och politikerna? De har i princip använt alla åtgärder som finns på en obetydlig och rätt ofarlig epidemi om man ser det ur ett historiskt och vetenskapligt perspektiv. 70% av Sveriges befolkning har arbeten som inte går att sköta från en datorskärm hemifrån, så om samhället inte ska kollapsa — och människorna frysa och svälta ihjäl — så måste människor mötas och resa. Men om nästa epidemi är av Spanska sjukan-mått, vilket också var en beskedlig epidemi ur ett historiskt perspektiv, vilka åtgärder ska samhället vidta då? Allt krut har bränts nu och nästa steg är i princip totalt res- och mötesförbud, vilket innebär samhällskollaps, eftersom nästa skrämsel- och kampanj påverkanskampanj i så fall måste vara 10 gånger mera skrämmande. Medborgarna kommer då att vara så rädda att de hellre svälter ihjäl än träffar andra eller dör för att de inte kan få vård.

Det är också obehagligt hur folk genom psykologiska påverkanskampanjer känner ett tvång att ta mer eller mindre experimentella och ej färdigtestade vaccin ge. Hur många som helst i min omgivning tror att de måste vaccinera sig och några tror även att de kan förlora jobbet om de inte vaccinerar sig... trots den svenska grundlagens skydd för medicinskt självbestämmande och mot medicinskt tvång. Se också Europarådets resolution 2021:2361 nedan.

Rent krasst måste Kina och Rysslands ledare skratta sig fördärvade över hur västvärlden, och många med dem, förstört sina ekonomier och samhällsgemenskaper på ett sätt som förmodligen överträffar alla planerade påverkanskampanjer. Tyvärr vet de nu hur lätt det är att få väst att falla ner i en stort svart hål av masshysteri om man trycker på rätt knappar: girighet, sjukdomsrädsla och elitistisk "besserwisserism".

Detta citat från Matteo Bassetti, Professor i infektionssjukdomar vid universitets-sjukhuset Policlinico San Martino i Genua fångar inställningen (sagt om deltavarianten): ”Den är som en vanlig förkylning, lite feber och snuva. Det man brukar se vid en vanlig förkylning. Men, observera, att använda detta för den vanliga terroriseringen, om den gör nytta för att få folk att vaccinera sig… så är vi alla nöjda. Och jag är den förste att stå bakom detta.” (I intervju given till TV-kanalen La 7 den 28/6 2021 för aktualitetsprogrammet L'aria che tira, ungefär vid tidpunkten 1.01.00-35 (bara intervjun).
(Artikel upprättad 12 maj 2021. Omredigerad 5 juni 2021. Länkar tillagda 29 aug 2021.)

Council of Europe resolution 2361 on the riight to say no to vaccinations without being discriminated

Created with Mobirise themes